Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Να μας κάνει ο Βενιζέλος Αργεντινή του 2011 κι όχι του 2000

Βενιζέλος: Παλεύουμε να μη γίνουμε Αργεντινή. Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη» χαρακτήρισε την κατάσταση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Τόνισε μάλιστα, ότι «δεν είναι αυτή η κρίση, αλλά μία προσπάθεια πολύ σκληρή για να αποφύγουμε την κρίση». 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη νευρικότητα στην Ευρωζώνη, στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και στην παγκόσμια οικονομία.
Υποστήριξε μάλιστα ότι η νευρικότητα που υπάρχει σε μεγάλες χώρες, χώρες που ηγούνται της Ευρωζώνης, για δικούς τους εσωτερικούς λόγους, ξεσπάει επάνω μας, ενώ επανέλαβε πως η Ευρωζώνη αυτή τη στιγμή δεν έχει το πολιτικό και θεσμικό επίπεδο που απαιτούν οι κρίσιμες περιστάσεις.
Τόνισε, ωστόσο, πως «εμείς πρέπει να είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, πρέπει να εκπληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις, για να μην χρησιμοποιούνται επιχειρήματα ή άλλοθι εις βάρος μας. Δεν μπορούμε να είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος. Δεν μπορούμε να εκβιαζόμαστε από τις αγορές και να ταπεινωνόμαστε, επειδή έχουμε τόσο μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα».
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι οι πολίτες υφίστανται πολύ μεγάλες θυσίες. Επισήμανε ότι «ο κόσμος - και δικαίως - νομίζει ότι η κρίση είναι αυτή που ζούμε, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων, η μείωση των προοπτικών που έχουν τα νέα παιδιά», σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτή δεν είναι η κρίση, αλλά «μια προσπάθεια πολύ σκληρή που κάνουμε να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση».
Η κρίση, όπως είπε, «θα είναι η Αργεντινή του 2000. Δηλαδή, η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας».

Πηγή:
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4659045

 Είδαμε εδώ τι είναι η εσωτερική υποτίμηση.
http://krisi2011.blogspot.com/2011/07/blog-post_06.html
 Εφαρμόζοντας η κυβέρνηση την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, η οποία εφαρμόστηκε και στην Αργεντινή, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα γίνουν τα εξής:

1. Η οικονομία θα καταρρεύσει πλήρως, η ύφεση θα είναι πρωτοφανής για την μεταπολιτευτική Ελλάδα και θα συγκρίνεται μόνον με την μετεμφυλιακή.
2. Ο κόσμος δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις βασικές ανάγκες του όπως σίτιση, στέγαση και τρεχούμενο νερό. Η κατάσταση θα συγκρίνεται μόνον με πληγείσες από θεομηνίες  περιοχές του πλανήτη όπως την Αφρική σε περίοδο μεγάλης ξηρασίας.
3. Η ανεργία θα είναι σε πρωτοφανή επίπεδα. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα είναι πραγματικά άνεργο. Το χειρότερο είναι ότι δεν θα υπάρχει ποτέ δυνατότητα να βρει ο άνεργος δουλειά.
4. Όλα αυτά τα δεινά θα φέρουν τους πολίτες στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης.

Κατόπιν όλων αυτών θα είναι θέμα χρόνου ν' αρχίσει η εξέγερση του λαού ενάντια στην πολιτική αυτής και των επόμενων κυβερνήσεων που θα εφαρμόζουν την εσωτερική υποτίμηση, όπως έγινε και στην Αργεντινή το 2001.

Είδαμε εδώ ότι το ΔΝΤ προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ 8% για το 2011 στην Αργεντινή.
http://krisi2011.blogspot.com/2011/09/8_23.html

Ο δρόμος που πρέπει ν' ακολουθήσει αυτή και οι επόμενες κυβερνήσεις είναι δεδομένος.
http://krisi2011.blogspot.com/2011/07/blog-post_1549.html

Ας κάνουν ότι έκαναν οι Αργεντινοί και απαλλάχτηκαν και το χρέος και από την εσωτερική υποτίμηση. Πρέπει επί τέλους να βάλουν πρώτα το καλό της Ελλάδας κι όχι το καλό της Γρμανίας και της ΕΕ.
Ίσως αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους εταίρους της ΕΕ , ότι δεν θα γίνουμε Αργεντινή η οποία κήρυξε στάση πληρωμών του εξωτερικού της χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου