Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Δανειζόμαστε με επιτόκιo πιστωτικής κάρτας

Μικρή άνοδος επιτοκίου στα έντοκα
Ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ, με μικρή άνοδο του επιτοκίου άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο κατά τη χθεσινή δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων γραμματίων, παρά το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα στις αγορές, που προκαλούν τα σενάρια χρεοκοπίας.
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας ανακούφισε το υπουργείο Οικονομικών που έβλεπε τα κρατικά ταμεία να αδειάζουν, καθώς καθυστερεί η εκταμίευση της 6ης δόσης. Στην περίπτωση που η δημοπρασία αποτύγχανε, το Δημόσιο θα βρισκόταν στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να εξοφλήσει τους κατόχους των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας που λήγουν εντός του Σεπτεμβρίου και είναι ύψους 2 δισ. ευρώ.
Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,56%, από 4,50% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία της 16ης Αυγούστου και δεδομένων συνθηκών θεωρείται ικανοποιητικό.
Συνολικά, εντός του Σεπτεμβρίου λήγουν έντοκα ύψους 4 δισ. ευρώ (τρίμηνα και εξάμηνα) ενώ είχε αντληθεί και ποσό ύψους 1,455 δισ. ευρώ, με την έκδοση των εξάμηνων εντόκων γραμματίων. Συνολικά δηλαδή με τις δύο εκδόσεις εντόκων καλύφθηκε ποσό 3,08 δισ. ευρώ, ενώ αύριο με την αποδοχή και των μη ανταγωνιστικών προσφορών, μπορεί να αντληθεί ποσό επιπλέον ποσό ύψους 375 εκ. ευρώ.

Πηγή:
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2059522

Βλέπουμε το επαχθές επιτόκιο με το οποίο δανειζόμαστε με τα τρίμηνα (σ΄αυτή την περίπτωση) έντοκα γραμμάτια. Αν κάνουμε αναγωγή σε ετήσια βάση, είναι 18% αριθμός που θυμίζει επιτόκιο πιστωτικής κάρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου